კვერცხის სარეალიზაციო, სასაწყობე და მწარმოებელ ბიზნესოპრეტორებს, ასევე საცხობებსა და საკონდიტროებს მთელი ქვეყნის მასშტაბით სურსათის ეროვნული სააგენტო ამოწმებს. მონიტორინგი აღდგომის დღესასწაულს უკავშირდება. ინსპექტირების ჯგუფები შეამოწმებენ წარმოების პროცესში სანიტარიულ-ჰიგიენურ სტანდარტებს, სურსათის შენახვის პირობებსა და ვადებს. გარდა ამისა განსაკუთრებული ყურადღების ქვეშაა რამდენად არის დაცული მომხმარებლისთვის სურსათის შესახებ ინფორმაციის მიწოდების წესი.